Frilandsgris ferskvaresal
Kjøt frå våre frilandsgrisar er godt marmorert og saftig.
Frilandsgris er vanleg gris som lever ute, i motsetnad til konvensjonell grisedrift der grisen som oftast blir halden inne i driftsbygninga. Vi kjøper inn grisungar i mai og har dei heile sommaren til dei er slakteklare i september/oktober. Dei held til i skråninga ved kufella og har eit stort område der dei beitar på forskjellige vekster og grev og rotar i jorda. Dei er spreke som få og kan både springe og klatre i fjellet. Dei er utmerket til landskapspleie, som regel blir alt som kjem i deira veg, snudd opp ned på. Dei lagar seg gjørmehol som dei plaskar i på varme sommardagar. Vi gir dei kraftfor og grønsaker/brød som er utgått på dato frå butikkar i tillegg til det dei finn sjølve ute i naturen. Det er rett og slett svært hyggelege dyr. Og både born og vaksne syns det er gøy å sjå på grisane på Hide.